Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС лише сподівається, що Білорусь відпустить ув'язненого українця

Вівторок, 12 липня 2011, 14:40

МЗС сподівається на звільнення українця, що був затриманий білоруськими правоохоронними органами за нібито участь в акціях протесту.

Про це сказав на брифінгу Директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

"Безумовно, ми дуже розраховуємо, що білоруські правоохоронні органи звільнять нашого громадянина", - сказав Волошин.


Він додав, що посольство України в Білорусі намагається зробити все можливе для звільнення українця, а також сподівається одержати пояснення білоруської сторони із цього приводу.

"Я не готовий давати політичні оцінки, але досвід затримувань наших громадян під час грудневих подій показав, що, на жаль, нам так і не були надані свідоцтва того, що ті громадяни України, які були затримані, дійсно брали участь в акціях непокори", - зазначив представник українського МЗС.

Волошин підкреслив, що якщо ця людина була затримана випадково, проходячи мимо по вулиці, "ми вимагатимемо жорстким чином від наших білоруських колег пояснення".

"На жаль, ми змушені констатувати, що система відносин між владою й частиною білоруського суспільства не відповідає тому, що ми називаємо європейськими стандартами й у цій ситуації, безумовно, наші громадяни стають безневинними жертвами", - додав він.

Українець був затриманий під час однієї з "мовчазних" акцій. Його обвинуватили в хуліганстві й посадили у в'язницю на 10 діб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування