Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценка просять відвезти до лікарні

Середа, 13 липня 2011, 19:22

Депутат від НУНС Юрій Гримчак просить забезпечити виконання дозволу суду на медичне обстеження Юрія Луценка за межами СІЗО.

Відповідне звернення він направив генпрокурору Віктору Пшонці, керівництву Міністерства внутрішніх справ і уповноваженому Верховної Ради з прав людини Ніні Карпачовій.

Депутат нагадав, що керівник Лук'янівського СІЗО Шейкін звернуся до суду з проханням в зв'язку з погіршенням стану здоров'я Луценка провести додаткові медичні обстеження в цивільній лікарні, а не в медичній частині СІЗО.

"Суддя Вовк, як це не дивно, дав дозвіл на обстеження екс-міністра", - цитує Гримчака прес-служба "Народної самооборони".

"Керівництво СІЗО направило відповідь судді Вовка до командира конвойного полку, але у відповідь судді Вовку тимчасово виконуючий обов'язки командиру полку почав розповідати, що, взагалі-то це СІЗО повинне займатись здоров'ям ув'язнених, і посилався на якийсь наказ по департаменту 2003 чи 2004 року", - зазначив депутат.

"Через це вже більше 4 тижнів Юрій Луценко не може отримати належну і необхідну медичну допомогу", - уточнив він.

"В зв'язку з цим я звернувся до генпрокурора, завданням якого є нагляд за додержанням прав громадян, в тому числі і прав ув'язнених, звернувся також до керівництва МВС, щоб воно пояснило своїм співробітникам, що якщо суддя дає дозвіл, то його треба виконувати, а не розповідати, чому його виконати неможливо", - розповів Гримчак.

"Я звернувся і до омбудсмана з тим, що на сьогоднішній день є всі ознаки ненадання Юрію Луценку медичної допомоги, що може становити загрозу здоров'ю і життю екс-міністра внутрішніх справ", - зазначив депутат.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: