Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Великий донецький спонсор залишив Церкву без допомоги

Четвер, 14 липня 2011, 10:40

Один із найбільших спонсорів Української православної церкви Московського патріархату, голова холдингу "Донецьксталь" Віктор Нусенкіс, згортає фінансову підтримку церкви.

Таке рішення він прийняв після конфлікту з першоієрархом церкви митрополитом Володимиром (Сабоданом) під час Помісного собору УПЦ МП, пише "Комерсант-Україна".

На соборі планувалося ухвалити новий Статут церкви, який передбачав, на думку його супротивників, розширення її автономії. Як розповіли джерела газети, Нусенкіс як делегат від мирян Донецької єпархії у своєму виступі назвав собор "збіговиськом", за що митрополит Володимир зробив йому зауваження.

Після цього Нусенкіс нібито заявив, що "автокефалії в УПЦ МП ніколи не буде".

Джерела стверджують, що в суперечку з підприємцем вступив митрополит Черкаський і Канівський Софроній (Дмитрук), відомий своїми публічними заявами про необхідність автокефалії. Він зазначив, що якщо віруючі УПЦ МП приймуть відповідне рішення, то вона буде.

У відповідь Нусенкіс сказав, що "ніякої автокефалії і близько бути не може".

Голова холдингу "Донецьксталь", за даними видання, надавав значну допомогу УПЦ МП, жертвуючи митрополії щомісяця 1 млн грн.

Тепер ці кошти церква може втратити, оскільки після скандалу, який стався на соборі, Нусенкіс вважає недоцільним підтримувати УПЦ МП.

Підтвердженням цих намірів стало припинення фінансування виробництва й виходу в ефір програми "Мир православ'я", яка транслювалася на телеканалі "Глас".

Цю інформацію підтвердив прес-секретар митрополита Володимира протоієрей Георгій Коваленко: "Фінансування програми справді припинено, наступний її випуск вийде на радіо "Ера", а не на телеканалі "Глас".

За інформацією "Комерсанта", тепер кошти, які Нусенкіс виділяв митрополії, він збирається направити на фінансування організацій, які виступають проти автокефалії УПЦ МП.

Зв'язатися з Нусенкісом і підтвердити цю інформацію виданню поки не вдалося.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування