Януковичу орендували вертоліт, який належить господарям "Межигір'я"

Середа, 20 липня 2011, 18:27

Фірма "Центравіа", у якої взяли в оренду вертоліт і літак для перевезення президента Януковича, пов'язана з фірмою, що володіє резиденцією "Межигір'я".

Про це ідеться у розслідуванні, проведеному Українською правдою.

Як відомо, фірма "Центравіа" здала в оренду державному авіапідприємству "Україна" вертоліт Agusta 139 та літак Falcon 900 для потреб Віктора Януковича на суму 7,5 та 8 мільйонів гривень відповідно.

Українська правда встановила, що засновником на 99,9% фірми "Центравіа" є офшорка BLYTHE Associates Inc, зареєстрована на Британських Віргінських островах.

Ця фірма BLYTHE Associates Inc в 2008 році значилася як засновник у австрійській фірмі EURO EAST Beteiligungs GmbH, яка володіє "Межигір'ям" після його відчуження з державної власності.

Протягом 2008 року замість BLYTHE Associates Inc в число акціонерів "Межигір'я" увійшла споріднена фірма BLYTHE Europa Ltd, зареєстрована у Лондоні юристом з Ліхтенштейну в інтересах анонімних клієнтів.

Також в ході розслідування "Українська правда" отримала лист від адміністрації президента, де сказано, що річна вартість оренди вертольота для Януковича складає 7 мільйонів 500 тисяч гривень.

"Вказану цифру було обраховано, враховуючи можливість щоденного, у будні дні, використання техніки протягом 12 місяців за маршрутом "місце проживання - місце роботи президента", - ідеться у відповіді.

Однак, повідомили в адміністрації президента, оскільки вертолітний майданчик в центрі Києва станом на липень неготовий, то "розрахункову ціну вибрати до кінця року неможливо".

"Договір передбачає можливість зменшення ціни за взаємною згодою сторін у разі зменшення потреби у перевезеннях, що відбувається по факту", - ідеться у листі.

У листі адміністрації президента також сказано, що вартість однієї льотної години вертольоту Януковича за договором визначено в розмірі 41 тисяча 130 гривень, тобто 5 200 доларів.

Водночас, як встановила "Українська правда", година оренди такого самого вертольоту в Румунії становить 1 950 євро, або до 3 тисяч доларів.

Оренда вертольоту Agusta 139 та літака Falcon 900 була закуплена у фірми "Центравіа" без проведення конкурсу, за процедурою "тендер з одним учасником".

Детальніше читайте у розслідуванні на сайті Української правди Таємниця вертольоту Януковича захована у "Межигір'ї"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...