У Вищій раді юстиції взялися за Кірєєва

П'ятниця, 22 липня 2011, 11:15

У Вищій раді юстиції призначено перевірки депутатських запитів щодо судді Кірєєва.

Про це повідомляє прес-служба Вищої Ради юстиції

"У зв’язку з надходженням депутатських запитів народних депутатів Власенка С.В., Шустік О.Ю., Шкіля А.В. та Боднар О.Б. щодо судді Печерського райсуду м. Києва Кірєєва Р.В., проголошених під час засідання сесії 8 липня 2011 року, у Вищій раді юстиції призначено відповідні перевірки", - сказано в повідомленні.

Як відомо, депутати звернулися до ВРЮ та Генпрокуратури з проханням притягнути до відповідальності суддю Кірєєва.

Вони вимагали порушити кримінальну справу проти Кірєєва за винесення ним двадцяти за відомо неправосудних рішень, які "покривають наркобізнес в Україні, реабілітують вбивць, покривають розбій, побиття, злочини проти особистості".

"До тих пір, поки генпрокурор не розгляне нашу заяву про злочин Кірєєва, і поки Вища рада юстиції не розгляне дисциплінарне провадження по пану Кірєєву, він не має право взагалі далі судити не тільки мене, а будь-яку людину у нашій державі", - наголошувала Тимошенко.

Водночас пізніше депутат Шустік зазначала, що Кірєєв залежить відразу від двох членів Вищої ради юстиції - голови цього ж суду Інни Отрош і першого заступника Генерального прокурора України Рената Кузьміна.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News