Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мовчазний протест білорусів цього разу навіть не вдалося ідентифікувати

Середа, 27 липня 2011, 21:36

Чергова акція мовчазного протесту в Білорусі стала нечисленною і непомітною.

Акція проводилася в новому форматі. Змінилися час (13.00 замість звичайних 19.00) і місце (найбільші ринки міст замість центральних площ), повідомляє БелаПАН.

"Ринки - психологічно більш безпечне місце. На ринку небезпечно влаштовувати "хапун" - дуже багато випадкових людей, а значить свідків свавілля", - наголошувалося в повідомленні, поширеному напередодні акції групою "Революція через соціальні мережі".

Потенційним учасникам акцій пропонувалося зібратися біля непрацюючих павільйонів і просто постояти півгодини, не аплодуючи "в цілях безпеки".

У Мінську місцем проведення акції був позначений Комаровський ринок.

Учасники акції ніяк себе не позначили. Тим часом, як розповів БелаПАН один з постійних учасників протестних акцій, до ринку прийшло досить багато людей, які регулярно ходять на акції.

Ці люди, вже знають один одного в обличчя, сиділи на лавках, прогулювалися біля ринку, але намагалися не спілкуватися один з одним і з журналістами, щоб не позначати себе, щоб уникнути арештів.

Приблизно так само пройшли і акції в інших містах.

Минулого тижня один з ініціаторів інтернет-співтовариства "Революція через соціальні мережі" В'ячеслав Діанов заявив, що спад активності учасників мовчазних акцій, які проходять щосереди, означає, що протести трансформуються в інші форми.

На його думку, люди готові діяти активно, "вони нікуди не йдуть з інтернету і готові до подальших протестів".

Як відомо, "мовчазна" акція протесту в Білорусі проходить щосереди. Міліція регулярно затримує кілька сотень учасників.

За даними правозахисників, в ході попередніх акцій протесту були затримані і засуджені до штрафів і адміністративних арештів близько 2 тисяч осіб.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування