У пулі Януковича "тасують" тільки 4 журналістів із 14-ти

Четвер, 28 липня 2011, 15:31

У журналістському пулі президента на даний час змінюються 4 журналісти з 14-ти, їх вибирають на підставі рейтингів ЗМІ, у яких вони працюють.

Про це повідомив керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації президента Денис Іванеско у відповіді на запита журналіста Мустафи Найєма.

"До уваги береться кількість аудиторії, яку охоплює ЗМІ, що делегує свого представника. Представники ЗМІ акредитовуються за наступною схемою: 5 телевізійних каналів, 4 друкованих ЗМІ, 3 інформаційних агентства та 2 інтернет-видання", - повідомляє Іванеско.

Також при проведенні акредитації "прес-служба намагається брати до уваги тематику закордонних візитів та її цікавість з точки зору "спеціалізації" ЗМІ", додає він.

"Акредитовані ЗМІ поділяються на дві частини: постійні та ті, що мають можливість висвітлювати візити в ході ротації з іншими ЗМІ", - сказано у відповіді.

"Телевізійні канали входять до постійної квоти за рейтингом міжнародного агентства GFk. Поза квотами – Національна телекомпанія України, як найбільший державний мовник, який за функціями наближається до суспільного мовлення", - зазначає Іванеско.

"Друковані ЗМІ визначаються за рейтингом компанії TNS Ukraine, інтернет-видання – за рейтингом "liveinternet.ru", - пише він.

За словами Іванеска, до "ротаційної квоти" входять: 1 телеканал, 1 інформаційне агентство, 1 друковане видання та 1 інтернет-видання. "Для входження в "ротаційну квоту" ЗМІ повідомляє своє прохання прес-службі", - наголошує він.

Іванеско також повідомив у відповідь на запит, що транспортні видатки на здійснення поїздок делегацій на чолі з президентом за кордон здійснюються та обраховуються в межах бюджетної програми "Візити президента за кордон".

"Обрахунок видатків в розрізі окремих членів делегацій та видів супроводжуючих осіб, до яких включаються і акредитовані представники ЗМІ, не ведеться", - сказано в відповіді.

За 2010 рік і перше півріччя 2011 року на авіаперевезення офіційних делегацій та супроводжуючих осіб за цією програмою було виділено 15 152,3 тисяч гривень (тобто понад 15 мільйонів гривень).

Транспортні послуги за кордоном представникам делегацій можуть надаватися стороною, яка запрошує, або посольствами України, а також оплачуватися за журналістами за власний чи редакційний кошт – і обрахунок цих витрат в АП не ведеться.

Іванеско повідомляє, що порядок і правила акредитації представників ЗМІ для висвітлення заходів за участі президента "зараз перебувають у стадії розробки та погодження".

"Після схвалення цих документів, доступ до них буде надано відповідно до норм закону "Про доступ до публічної інформації". На початок вересня 2011 року (орієнтовно) запланована громадська презентація правил акредитації", - повідомляє він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News