Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Людина Бойка відмовилася казати, що Тимошенко завдала збитки державі

Четвер, 28 липня 2011, 17:51

Свідок обвинувачення, заступник начальника департаменту Міненерго Костянтин Бородін відмовився від визначення "збитки державі" у справі Юлії Тимошенко.

Як повідомляє кореспондент "Української правди", під час допиту Бородін заявив, що у своїх свідченнях під час досудового слідства не є впевненим у визначенні "збитки державі".

"На мою думку, як експерта, це були надлишкові витрати, яких зазнав "Нафтогаз" у 2009 році після підписання газових угод", - зазначив він.

Як відомо, Бородін є одним з тих, хто підписав "комісійну довідку з окремих питань фінансово-господарської діяльності НАК "Нафтогаз" за 2008-2009 рік".

Саме цей документ визначає збитки, які були завдані державі після підписання газових угод у січні 2009 року.

Як повідомив Бородін, він був присутній лише на одному засіданні цієї комісії, яке тривало більше двох годин, і саме після цього поставив свій підпис під документом.

За його словами, комісією керувала екс-глава КРУ Наталія Рубан. При цьому Бородін не зміг пояснити, на яких підставах Рубан головувала на засіданні, якщо вона не була членом комісії.

Бородін стверджує, що надлишкові витрати були пораховані внаслідок порівняння ціни на закупку газу у 2008 та 2009 роках. При цьому він не зміг відповісти на питання, чи можна вважати збитками держави такі самі витрати внаслідок підвищення цін на газ з 2006 по 2010 рік.

Як зазначається у довідці, загальна сума "збитків" або "надлишкових витрат" становить 194,6 мільйона доларів.

В свою чергу Тимошенко заявила, що вважає абсурдним залучення державним обвинуваченням у якості свідка колишнього прес-секретаря Юрія Бойка Бородіна.

"Я вважаю, що людина, яка має філологічну освіту, яка працювала прес-секретарем пана Бойка, який безпосередньо мав відношення до "Росукренерго", не може робити економічні експертизи, тому що у нього немає ані компетенції, ану незалежності від цього", - сказала вона.

"Свідок оперує якимось нісенітницями, на кшталт надлишкових витрат, які вже вважаються збитками", - цитує Тимошенко її персональний сайт.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування