Луценко хоче влаштувати Януковичу на виборах Реконкісту

П'ятниця, 29 липня 2011, 11:57

Юрій Луценко виступає за формування єдиного націонал-демократичного списку опозиції на наступні парламентські вибори.

Про це екс-міністр внутрішніх справ сказав в інтерв’ю "Газеті по-українськи", яке він дав письмово з тюрми, відповівши на запитання журналістів газети.

"Я особисто виступаю за формування єдиного націонал-демократичного списку з єдиною програмою євроремонту України. Все інше - дурні амбіції та замасковані зради. Або єдність, або поразка", - зазначив лідер "Народної Самооборони".

Також Луценко додав, що вважає "Народну Самооборону" слабким проектом, як і проекти Яценюка, Кириленка та Гриценка.

"Вийшло, що і Яценюк, і Кириленко, і Гриценко, і я - поодинці будували свої ніби правильні, але слабкі проекти. Ця роз`єднаність остаточно вбила демократичну коаліцію. Виборці втратили довіру і зреагували на це неучастю у виборах. Відчуваю і свою провину", - розповів політик.

Екс-міністр виступає за "мажоритарку" і все ще вірить, що можна провести чесні парламентські вибори навіть за нинішніх умов: "Вірю в чесні парламентські вибори на мажоритарних округах при Януковичі. Тому головна задача мати принаймні 150 багнетів єдиної опозиційної команди. Це гарантія нашої реконкісти на наступних президентських виборах", - сказав Луценко.

Окрім цього, політик не обійшовся без критики екс-президента Ющенка, його він досі вважає зрадником.

"Усунення з посади спікера Арсенія Яценюка, який старався скоординувати діяльність парламентської більшості та уряду, стало остаточним доказом, що Президент зробив ставку на співпрацю з "регіоналами". І тут я припустився ключової помилки - обмежився заявою про зраду Ющенка", - сказав він.

Екс-міністр зауважив, що занурився у роботу в МВС і не спробував об`єднати "розсварену президентським балаганом" команду.

Він висловив думку, що при всіх помилках Тимошенко і вадах в її команді підтримка на виборах Тимошенко - був єдиний шанс зупинити антиукраїнський наступ.

На запитання журналістів, що б він сказав президентові Януковичу при зустрічі, Юрій Віталійович відповів, що порадив би "демонструвати не сильну руку, а розумну голову".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування