Конгрес США провалив і законопроект демократів

Неділя, 31 липня 2011, 10:11

Палата представників Конгресу США в суботу не змогла прийняти законопроект щодо держборгу, запропонований демократами в сенаті.

В ході попереднього голосування з 246 депутатів законопроект підтримали лише 173, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Таким чином, демократам не вдалося набрати необхідні дві третини голосів і домогтися підтримки республіканців.

Передбачається, що основне голосування по законопроекту відбудеться в понеділок.

У документі, запропонованому лідером демократів в сенаті Гарі Рідом, йдеться про підвищення верхньої межі держборгу на 2,5 трлн доларів і про скорочення держвитрат приблизно на 2,2 трлн у довгостроковій перспективі.

Напередодні сенат відкинув закон республіканців, що підвищує ліміт держборгу США на 900 мільярдів доларів. За кілька годин до цього закон був схвалений палатою представників.

Раніше президент Барак Обама заявив, що демократи і республіканці мають піти на компроміс з метою скорочення дефіциту федерального бюджету США і підвищення ліміту державного боргу.

Сам Обама підтримує план демократа Гарі Ріда.

Якщо до вівторка, 2 серпня не буде підвищений ліміт держборгу, який зараз становить 14,3 трлн доларів, країна може опинитися в ситуації технічного дефолту.

За останні десятиліття конгрес США збільшував ліміт держборгу близько ста разів у черговому порядку, і це практично не викликало дискусій.

Однак у 2011 році обрані в конгрес консервативні республіканці зажадали від президента-демократа Барака Обами в обмін на підвищення ліміту змінити соціальну політику, згорнути реформу охорони здоров'я і різко скоротити федеральні витрати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...