Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Слідство cтверджує, що Луценко святкував День міліції заради свого іміджу

Четвер, 7 липня 2011, 12:17

Слідство вважає, що Юрій Луценко незаконно використовував держкошти на святкування Дня міліції у 2008 і 2009 роках заради поліпшення свого іміджу.

Про це йдеться в матеріалах третього блоку (67 сторінок) обвинувачувального висновку у справах у відношенні екс-міністра внутрішніх справ, підписаного слідчим Генпрокуратури Сергієм Войченком, пише "Комерсант-Україна"

Слідство стверджує, що Луценко підписав документи, які передбачають оренду палацу "Україна" для святкування Дня міліції в 2008 і 2009 роках і закупівлю квітів для запрошених артистів, у порушення постанови уряду від 22 жовтня 2008 року "Про економію бюджетних коштів, передбачених на утримання органів державної влади й інших державних органів".

Оренда палацу "Україна" обійшлася тоді держбюджету в 600 тис. грн, а квіти, які закупалися в ТОВ "Флорина", - у 9 тис. 720 грн.

Згадана постанова Кабміну приписує: "Припинити з 1 листопада 2008 року використання бюджетних коштів для проведення святкових заходів (за винятком централізованих заходів Міністерства культури й туризму) і друкування продукції, не пов'язаної з виконанням завдань і функцій органів державної влади й інших державних органів".

Слідчий Войченко зазначає, що, крім затвердження відповідних документів, Луценко, "продовжуючи свої злочинні дії", підписав також запрошувальні телеграми на святкові заходи начальникам обласних управлінь МВС із дружинами, а також керівникам закордонних правоохоронних органів, зокрема Молдови, Білорусі, Грузії, Польщі, Туреччини й Угорщини.

Усього, відповідно до документа, збитки держави від цих дій склали 609 тис. 720 грн.

Луценко, даючи свідчення, відмовився визнавати провину в зловживанні положенням і заявив, що "святкування Дня міліції (в 2008-2009 роках) не передбачало характерних для попередніх років елементів свята - салютів, фуршетів, сувенірів і платних виступів артистів", а самі торжества були розділені на дві частини: збори особового складу, а також "другу, безоплатну святкову частину".

"У рамках Дня міліції як у 2008, так і в 2009 роках на святкову частину проведених офіційних заходів бюджетні кошти, наскільки мені відомо, не виділялися", - стверджував Луценко.

Свідок Михайло Клюєв, який обіймав у 2008-2009 роках посаду першого заступника міністра внутрішніх справ, заявив слідству: "Для Луценка Ю. В. святкування Дня міліції було своєрідним способом самопіару, отримання рейтингових балів, зайвим приводом виступити перед ЗМІ - тобто підняти свій власний, а не МВС, рейтинг".

В обвинувачувальному висновку ГПУ говориться: "Луценко Ю. В., діючи усвідомлено, виходячи з власних інтересів, бажаючи задовольнити особисті амбіції і створити власний імідж, вирішив провести святкові заходи".

За інформацією газети, захист Луценка спробує розмежувати поняття "святкові" і "врочисті заходи".

Однак слідство підготувало контраргументи, зокрема, роз'яснення Київського національного університету культури й мистецтв Михайла Поплавського про те, що заходи до Дня міліції в 2008 і 2009 роках можна назвати "святковими з елементами врочистих церемоніальних дій".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: