Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Три тисячі чоловік попросили США заборонити в'їзд Кірєєву

Субота, 13 серпня 2011, 14:34

До посольства США в Україні передали звернення громадян з проханням заборонити в`їзд до США суддям Печерського районного та Апеляційного судів столиці.

Як передає УНІАН, звернення передали народні депутати з фракції "БЮТ-Батьківщина" Степан Курпіль і Юрій Одарченко та представники громадськості.

У зверненні, що підписали більше 3 тисяч громадян, пропонується заборонити в`їзд до США судді Печерського райсуду Родіону Кірєєву та судді Апеляційного суду Ользі Єфімовій.

В інтерв’ю журналістам Курпіль повідомив, що опозиція передаватиме подібні звернення й у посольства інших країн.

"Сьогодні Посольство США – це перше посольство, до якого ми приїхали. По суті, ми звернемось до всіх посольств, у тому числі країн Шенгенської зони, Посольства Канади, Представництва ЄС в Україні з аналогічними вимогами", - сказав депутат.

У свою чергу, Одарченко не виключив, що опозиція ініціюватиме підписання звернень до урядів інших держав із закликом ввести санкції проти інших українських високопосадовців через політичні репресії в Україні.

Як відомо, суддя Кірєєв розглядає кримінальну справу за обвинуваченням екс-прем’єра Юлії Тимошенко у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році.

12 серпня суддя Апеляційного суду столиці Ольга Єфімова ухвалила рішення про відмову приймати до розгляду по суті скаргу на рішення про арешт Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: