Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко відмовився йти до суду над Тимошенко

Понеділок, 15 серпня 2011, 14:07

Екс-президент Віктор Ющенко офіційно відмовився свідчити у суді у справі Юлії Тимошенко.

Про це повідомляють джерела "Української правди".

За інформацією редакції, минулої п’ятниці до канцелярії Печерського суду надійшов лист за підписом Ющенка, в якому він, з одного боку, повністю підтверджує свої свідчення під час досудового слідства, а з іншого - відмовляється прибути для допитів у суді.

За неперевіреною інформацією, на факсі, який отримали в канцелярії суду, стоїть не підпис Ющенка, а факсиміле, яке було проставлене в партійному офісі "Нашої України".

Слід зазначити, що така процедура – неявка в суд і письмове повідомлення про підтвердження раніше наданих свідчень – не передбачена жодною статтею Кримінально-процесуального кодексу України.

Більше того, згідно зі ст. 70 КПК, особа, викликана органом дізнання, слідчим, прокурором або судом як свідок, зобов'язана з'явитися в зазначені місце і час і дати правдиві свідчення про відомі їй обставини в справі.

У разі, якщо свідок без поважних причин не з’явиться, "суд має право застосувати привід через органи внутрішніх справ".

"Отже, вибір методу впливу на Ющенка - за суддею Родіоном Кірєєвим. Єдине, чого не може зробити суддя, – взагалі відмовитись від усних свідчень та перехресного допиту колишнього президента", - йдеться у статті УП.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування