На цензуру Януковичу скаржиться вже навіть Донбас

Середа, 17 серпня 2011, 19:52

У Донецьку створено громадський рух "Донбас без цензури", до якого вже приєдналися представники громадськості та місцевих ЗМІ.

Таке рішення було прийнято на конференції "Перешкоди професійної діяльності журналістів на Донбасі" в якій взяли участь представники місцевих ЗМІ, громадських організацій та відомі діячі культури та науки.

Як повідомляє donbass.ua, учасники обговорили стан свободи слова на Донбасі, а саме "спроби чинити тиск та безпідставні перевірки податковими органами незалежних ЗМІ, спроби втручання в редакційну політику".

Також обговорювалося "систематичне ігнорування державними органами влади та органами місцевого самоврядування Донбасу інформаційних запитів та обмежений доступ вільних ЗМІ до прес-конференцій глав Луганської та Донецької облдержадміністрації і в окремих органах місцевого самоврядування через непрозорі і вибіркові механізми акредитації журналістів".

Ініціаторами створення руху "Донбас без цензури" стали "Агентство демократичного розвитку Донбасу", Луганська обласна організація "ОПОРА", "Інститут розвитку та соціальних ініціатив", Луганська обласна організація "Громадянська платформа", "Інститут Адвокасі", "Суспільна служба правової допомоги" , ВАГО "Громадський Парламент".

Першими кроками руху стало звернення до президента Віктора Януковича щодо ситуації, яка склалася зі свободою слова в Донбасі та організований збір підписів під петицією "За Донбас без цензури".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування