У Росії опозиція створила проект для "противсіхів": "Нах-нах"

Понеділок, 22 серпня 2011, 13:28

Представники російської ліберальної опозиції створили рух, що агітує голосувати проти всіх на грудневих виборах до Держдуми.

Проект Бориса Нємцова, Віктора Шендеровича та Дмитра Бикова отримав назву "Нах-нах: Голосуй проти всіх", пише "Комерсант".

Політики агітують прийти на виборчі дільниці 4 грудня і перекреслити бюлетені.

"Нах-нах" - не політичний, а естетичний рух", - заявив журналіст Дмитро Биков.

"Ясно, що ми не переграємо владу на адміністративному полі, це рух такий, скоріше, естетичний, Незалежна асоціація художників, що в скороченому вигляді дає НАХ. Нах-Нах - це ніби таке порося, яке, я думаю, буде одним із символів цього руху, веселе порося Нах-Нах, яке не хоче брати участі у свідомо написаному для нього фарсі", - додав журналіст.

На думку Шендеровича, ідея організувати голосування проти всіх "правильна, тому що просто не прихід означає, що голос протестувальника розчиняється у величезному числі пофігістів".

"На зло батьку відморожувати палець і голосувати за Зюганова або Жириновського - ну, якось зовсім огидно. Ми апелюємо до здорового глузду людей, а здоровий глузд в даному випадку тісно пов'язаний з жорсткою іронією по відношенню до самої процедури, яка нас чекає 4 числа. Вибори пані Матвієнко повністю показали жанр, в якому проходитиме передвиборна кампанія", - сказав він.

Голова оргкомітету "Нах-нах" Борис Нємцов заявив, що мета руху на грудневих виборах - набрати мінімум 7% бюлетенів "проти всіх".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування