Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пукач був агентом спецслужб?

Вівторок, 23 серпня 2011, 08:32

Колишній співробітник секретного спецпідрозділу МВС упевнений, що замовників убивства журналіста Георгія Гонгадзе варто шукати в спецслужбах.

Про це у вівторок пише газета Сегодня з посиланням на колишнього співробітника особливо секретного спецпідрозділу МВС, відомого як "орли Кравченка", - Олексія Т, що перебуває під слідством по іншій кримінальній справі.

Олексій Т направив у Генпрокуратуру кілька офіційних листів з викладом своєї версії вбивства Гонгадзе, наполягаючи на його допиті як свідка.

Не дочекавшись відповіді із ГПУ, він через свого адвоката Олега Мусієнка розповів свою версію виданню.

"Т. передав із СІЗО частину аналітичних матеріалів, що стосуються обставин викрадення й убивства Гонгадзе. На думку підзахисного, замовників убивства Гонгадзе треба шукати серед колишніх і діючих співробітників спецслужб, і докази цьому, як він каже, у нього також є", - розповів адвокат.

"Одним з таких доказів є те, заявляє Т., що обвинувачуваний в убивстві Гонгадзе екс-керівник міліцейської "наружки" Олексій Пукач довгий час негласно працював на КДБ-СБУ й був їхнім позаштатним агентом", - додав Мусієнко.

За версією Т., Пукач був завербований 3-м управлінням КДБ УРСР у 1982 році і протягом багатьох років був негласним агентом КДБ на прізвисько "Солдатов".

Полковник також розповідає, що довідався про подробиці справи Гонгадзе, беручи участь у розслідуванні, яке самостійно проводив Кравченко.

"Юрій Федорович залучив до цього розслідування найбільш перевірених людей, створивши секретний й ніде не врахований спецпідрозділ, що підкорявся винятково йому. Мені доручив аналітичну роботу. Вона дозволила вийти на конкретних замовників убивства Гонгадзе в спецслужбі, одержавши документальні й аудіодокази", - наводить слова полковника газета.

"Ці дані лягли в "папку Кравченка", з якою він збирався прийти на допит у ГПУ, куди його привселюдно викликав тодішній генпрокурор Святослав Піскун. Однак, як відомо, не дійшов – зранку 4 березня 2005 року його знайшли мертвим, констатувавши смерть від двох вогнепальних поранень як суїцид", - додав полковник.

Також, на думку Т, екс-президента Леоніда Кучму спровокували, а потім записали його слова про Гонгадзе.

Як відомо, Кучма підозрюється в причетності до вбивства Гонгадзе. З нього взяли підписку про невиїзд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування