Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТівці написали виробнику Euronews ультимативного листа

Субота, 27 серпня 2011, 18:51

Народні депутати від БЮТ із Комітету свободи слова висловлюють тривогу за редакційну незалежність української версії EuroNews.

Про це йдеться в листі депутатів Андрія Шевченка, Олександра Абдулліна та Віктора Уколова до компанії SOCEMIE, виробника EuroNews, текст якого наводить прес-служба "Батьківщини".

Депутати зазначили, що вже перший день роботи української версії в ефірі викликав скандал: висвітлення подій 24 серпня в українській версії "виглядало політично заангажованим в інтересах влади".

"Для українських глядачів є очевидним, що Національна телекомпанія України, яка сформувала українську редакцію Euronews, жорстко контролюється в інформаційній політиці командою президента Януковича", - йдеться в листі.

Згідно з численними моніторингами та оцінками міжнародних журналістських організацій, новини державного телеканалу є заангажованими в інтересах влади і спотворюють висвітлення політичних тем, зазначають депутати.

"Ми вважаємо неприйнятним, щоб ця ганебна практика була перенесена з державного телебачення України на українську версію Euronews. Недопустимо, щоб коштом платників податків з України та під прикриттям шанованого в усьому світі бренду Euronews працював пропагандистський канал, який не відповідає журналістським стандартам", - заявляють вони.

Депутати закликають SOCEMIE попередити українських партнерів про неприпустимість політичної пропаганди в щойно утвореній українській версії Euronews.

Також вони закликають розглянути можливість заміни керівництва української редакції Euronews на таке, що зможе гарантувати редакційну незалежність продукту, і залучити представників української журналістської спільноти, громадянського суспільства для подальшої оцінки якості української версії.

"Для нас як для членів парламентського комітету свободи слова Ваша реакція буде одним з факторів при підтвердженні бюджетного фінансування Національної телекомпанії України наступного року", - заявляють депутати від БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування