Податкова недвозначно попередила ЗМІ

Вівторок, 30 серпня 2011, 17:24

Податкова планує провести перевірки засобів масової інформації "об’єктивно та неупереджено".

Про це повідомив заступник Голови ДПС України Олександр Клименко, інформує сайт служби.

За інформацією ДПС, до плану-графіку перевірок за I-III квартали поточного року, серед інших суб’єктів господарювання, потрапили 27 засобів масової інформації (торік - 52).

За його словами, під час перевірок у 2011 році редакціям ЗМІ донараховано 2,6 млн. грн. податків та зборів. Торік ця цифра складала 3,9 млн. грн.

В судах знаходиться 5 позовів, що оскаржують вердикти податківців, - на суму 496,6 тис. грн.

Заступник Голови ДПС підкреслив, що перевірки не є спробою тиску на медіа чи впливу на редакційну політику.

"Мас-медіа – впливовий і неупереджений інструмент формування громадської думки, і я вдячний їм, в тому числі, і за конструктивну співпрацю з нашою службою. Проте, як і всі інші суб’єкти господарювання, ЗМІ мають платити податки", - сказав службовець.

"Ми також не проявляємо жодної упередженості – до плану перевірок нарівні з іншими підприємствами потрапляють тільки ті редакції, що, на думку наших аналітиків, мають ризики щодо ухилення від оподаткування", - зазначив Клименко.

Він також повідомив, що інформація щодо графіку перевірок є відкритою, і оприлюднюється на офіційному веб-сайті Державної податкової служби.

"Тобто, кожний має змогу підготуватися, навести лад у своїх справах і звітності та нічого не боятися", - підсумував Олександр Клименко.

Цікаво, що на сайті ДПА у заголовку новини слова "об’єктивно та неупереджено" щодо перевірок ЗМІ взяли в лапки.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News