Мирослава Гонгадзе подасть до Європейського суду, щоб відкрити процес над Пукачем

Четвер, 1 вересня 2011, 08:37

Вдова журналіста Мирослава Гонгадзе наполягає на тому, що судовий процес над генералом Олексієм Пукачем має бути відкритим.

"Суспільство повинне про це знати, і Конституцією передбачені права потерпілих, передбачена відкритість судового процесу...", - сказала вона в інтерв’ю Радіо Свобода.

Мирослава Гонгадзе додала, що вона звертатиметься до Європейського суду з прав людини з вимогою про необхідність відкритості цього судового процесу і буде клопотати про те, що український суд порушив її права як потерпілої у цьому процесі.

Говорячи про допит Пукача в суді, Мирослава Гонгадзе зазначила, що його свідчення – не нові, і їх необхідно перевіряти.

"І як Кучма, так і Литвин, так і Джига – вони всі ще на свободі, всі ще живі, і вони повинні свідчити у судовому процесі, саме у цьому судовому процесі!", - сказала вона.

"Генерал Пукач сьогодні не розкаюється, а переконує суд, що діяв правомірно, вбивши Георгія. Пукача однозначно мають покарати довічним ув’язненням. Але принциповим у цьому процесі є не так доказ провини Пукача, як виявлення і притягнення до відповідальності безпосередніх замовників вбивства Георгія", - додала вдова жураніста.

У свою чергу міжнародний Комітет захисту журналістів також закликав українську владу зробити суд над Пукачем відкритим.

"Обурює, що громадськість не може стежити за розглядом у суді справи, яка може визначити майбутнє свободи преси в Україні. Слухання мають бути відкритими для всіх", - заявив заступник директора КЗЖ Роберт Махоні.

На його думку, влада також повинна знайти і піддати суду всіх замовників убивства,"незалежно від того, наскільки впливовими вони є".

Як відомо, представник інтересів у суді вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко заявила, що Пукач на засіданні суду у вівторок назвав ті ж прізвища замовників убивства Гонгадзе, які називав у ході досудового слідства, зокрема, Кучми, Кравченка і Литвина.

Крім того, за її словами, Пукач заявив, що, вбивши Гонгадзе, він урятував Україну від конституційного перевороту.

У свою чергу адвокат Кучми спростував заяви Пукача.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...