Адвокат Кучми: У нас є докази, що Пукач бреше

Середа, 31 серпня 2011, 15:48

Адвокат екс-президента Леоніда Кучми Віктор Петруненко називає наклепом свідчення генерала Олексія Пукача про причетність Кучми до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

"Мотив і мета наклепу очевидні - представити себе, Олексія Пукача, в ролі бездумного і безвольного виконавця чужої волі і таким чином уникнути суворого покарання у вигляді довічного ув'язнення, яке можливе за вбивство Гонгадзе", - сказав адвокат "Інтерфакс-Україна" у середу.

Петруненко запевнив, що Кучма "ніколи і нікому не давав жодних вказівок щодо Гонгадзе", а з Пукачем ніколи не зустрічався і не контактував.

Адвокат обурився тим, що Пукач посилається на нині покійного голову МВС Юрія Кравченка.

"Як відомо, ще до своєї трагічної загибелі Кравченко спростував ті вигадки, які зараз озвучує Пукач", - зазначив він.

"А коментувати вигадки Пукача про те, що його дії продиктовані державними інтересами і були направлені на попередження якоїсь державної змови, є наклепом і безглуздістю, я думаю, потреби немає", - сказав адвокат.

Петруненко також повідомив, що у захисту є необхідні докази, які спростовують свідчення Пукача.

Крім того, за його словами, найближчим часом захист Кучми вже почне знайомитися з матеріалами справи.

Як відомо, представник інтересів у суді вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко заявила, що Пукач на засіданні суду у вівторок назвав ті ж прізвища замовників убивства Гонгадзе, які називав у ході досудового слідства, зокрема, Кучми, Кравченка і Литвина.

Крім того, за її словами, Пукач заявив, що, вбивши Гонгадзе, він урятував Україну від конституційного перевороту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування