Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник створює свою партію, щоб самому йти на вибори

Четвер, 1 вересня 2011, 12:29

Міністр освіти Дмитро Табачник готується запустити свій політичний проект.

Про це пише "Газета.Ру" у матеріалі про можливу відставку міністра.

Як повідомило джерело видання, міністр своїм проектом "закриє" проросійську нішу, відібравши частину електорату комуністів, а також тих колишніх прихильників Януковича, які за минулі півтора роки втратили довіру до президента і правлячої Партії регіонів.

"Ми підемо на вибори з проросійськими гаслами окремо від "Партії регіонів", але в парламенті у випадку успіху будемо співпрацювати", — пояснив співрозмовник.

Як відомо, відставку Табачника анонсував глава адміністрації президента Сергій Льовочкін.

Експерти упевнені в тім, що відставка Табачника погоджена з Януковичем. Про це, зокрема, у розмові з українським виданням "Коментарі" заявив директор Інституту політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

Але він упевнений у тім, що для української влади відставка міністра буде великою помилкою. "Табачник відігравав роль проміжної ланки, хлопчика для биття, — сказав Погребинський. — З його звільненням усю провину будуть покладати на президента".

"У той же час показове звільнення Табачника ще не означає, що українська влада має намір відмовитися від проросійської риторики. Не виключено, що це частина складної комбінації, присвяченої до парламентських виборів, що відбудуться в Україні в 2012 році", - пише видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування