На мітингу проти Табачника активістів пакують у автозаки. Відео

Четвер, 22 вересня 2011, 15:21

Співробітники спецпідрозділу "Беркут" затримали кількох активістів під час акції протесту проти політики міністра освіти Дмитра Табачника на Софійській площі у Києві.

Як передає кореспондент "Української правди", правоохоронці відтягли двох найбільш активних людей у бік автозаків, які стоять неподалік від місця проведення акції.

За іншими даними, затриманих вже четверо.

Перед цим між "беркутівцями" і мітингувальниками розпочалися сутички.

Крім того, як повідомляють блогери в інтернеті, міліція оточила апаратуру, принесену організаторами акції, і не дозволяла її забрати. Пізніше апаратуру "відбили".

В акції протесту проти політики міністерства освіти і його голови Дмитра Табачника беруть учать близько 100 активістів. Стільки ж – міліції.

Водночас, як повідомляє Інтерфакс-України, в акції бере участь близько 5 тисяч осіб, які розташувалися біля пам'ятника Богдану Хмельницькому.

Вони висловлюють протест проти дій Табачника, а також скандують у мегафон "Ні міліцейському свавіллю", "Ні поліцейській державі".

За даними агентства, міліція стоїть поруч і жодних дій не чинить.

 
 
Фото Уніан

Студенти огородили частину Софійської площі смугастою стрічкою, яку використовують при проведенні ремонтних робіт, розстелили каремати і сіли на них.

Перед студентами виступив чоловік, який представився викладачем американського Каліфорнійського університету (Берклі).

У своєму виступі він підтримав українських студентів і зазначив, що подібні протести проти комерціалізації та надмірного державного регулювання системи освіти проходять у багатьох країнах світу.

Як відомо, на четвер було заплановано проведення акції "Забороніть рекламу сигарет", а у п’ятницю – "Знищений Хрещатик. Ми пам’ятаємо". Перший захід мав проходити під будівлею Верховної Ради.

Водночас Окружний адміністративний суд Києва заборонив проведення масових заходів у центральній частині міста 22-23 вересня.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування