Шепітька прооперували. Суд у справі про газ РУЕ перенесено

Четвер, 22 вересня 2011, 16:27

Суд переніс розгляд справи у відношенні екс-заступника начальника Енергетичної регіональної митниці Тараса Шепітька й екс-голови Держмитниці Анатолія Макаренка на 15.00 10 жовтня.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Макаренка Олексій Дірочка, Шепітько прооперований, тому в судовому засіданні оголошено перерву на 2,5 тижні.

Печерський райсуд Києва перебуває на стадії оголошення обвинувачувального висновку.

Адвокат Шепітька Сергій Репецький повідомив, що його підзахисному зробили складну хірургічну операцію.

"Тарас Шепітько перебуває у лікарні на стаціонарному лікуванні. Операція була складна, він проходить реабілітаційний період", - сказав захисник.

За його словами, лікарі не можуть спрогнозувати, коли стан здоров'я Шепітька дозволить йому брати участь у судових слуханнях.

Як відомо, 26 квітня 2011 року Печерський районний суд Києва направив у Генеральну прокуратуру справу за обвинуваченням колишнього заступника голови НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка, Макаренко й Шепітька.

Їх обвинувачують у неправомірному митному оформленні природного газу в рамках розслідування кримінальної справи про заподіяння шкоди Україні за результатами розгляду позову "РосУкрЕнерго" (RosUkrEnergo) до "Нафтогазу" у Стокгольмському арбітражі.

На початку липня 2011 року Апеляційний суд Києва ухвалив змінити Макаренку й Шепітьку запобіжний захід з утримання під вартою на підписку про невиїзд.

Печерський райсуд Києва 25 липня задовольнив клопотання захисту Діденка про виділення в окреме провадження справи у відношенні їхнього підзахисного.

2 вересня суддя Печерського райсуду Києва засудила Діденка до 3 років позбавлення волі умовно. Він був звільнений у залі суду.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування