РАДА: ГЕРМАН ПОКАЗУЄ НЕВІГЛАСТВО

Четвер, 22 вересня 2011, 21:22

Радник президента Ганна Герман демонструє повне нерозуміння правових реалій, юридичне невігластво та гіпертрофовану переоцінку власної ролі та місця у політичній системі України.

Про це йдеться в заяві пресс-служби Верховної Ради.

Речники парламенту нагадали, що 21 вересня Верховна Рада не прийняла та зняла з розгляду проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо правових наслідків порушення суддями, прокурорами та слідчими прав і свобод людини і громадянина, закріплених Конституцією України".

"Законопроект не знайшов підтримки та знятий з розгляду парламентом із суто юридичних підстав, оскільки у чинному законодавстві України вже містяться чіткі та вивірені механізми позбавлення зазначених осіб спеціальних пенсій у разі вчинення злочинів, або корупційного діяння", - уточнили в прес-службі.

"З огляду на це викликає особливе здивування заява та зухвалі оцінки юридично виправданого рішення парламенту радником президента, колишнім народним депутатом від Партії Регіонів Ганною Герман", - заявили в Раді.

"Намагання пані Герман перевести правове рішення у політичну, суто популістську площину, емоційна лексика заяви та безцеремонні випади проти депутатського корпусу і єдиного законодавчого органу України в цілому свідчать про повне нерозуміння правових реалій, юридичне невігластво та гіпертрофовану переоцінку радником президента власної ролі та місця у політичній системі України", - вважають в прес-службі.

"Оперуючи міфічними псевдофактами та хибними уявленнями про чинне законодавство Герман по суті підштовхує свою аудиторію до правового нігілізму, відкритого ігнорування місця та ролі законодавчої гілки влади, до мислення в антиконституційному дусі", - додали речники парламенту.

"Особливо дивує той факт, що таке ставлення до парламенту України демонструє колишній народний депутат і глава парламентського комітету, діяльність якої у Верховній Раді зводилася не стільки до законотворчої роботи, скільки до власної популяризації у засобах масової інформації", - йдеться в заяві.

В прес-службі нагадали, що за чотири роки парламентської роботи нинішній радник президента виступила автором лише 5-ти та співавтором 3-х законопроектів.

Як відомо, Герман розкритикувала Верховну Раду за відмову урізати пенсії прокурорам і суддям.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування