Ландіка відправили до Луганська

Субота, 24 вересня 2011, 11:26

У п'ятницю депутат Луганської міськради Роман Ландік відправлений з Харківського СІЗО до Луганська.

Про це інтернет-виданню "Главное" повідомили джерела в Холодногірському СІЗО Харкова.

У Харкові Ландік пробув три дні. Його привезли на Холодну гору (район Харкова, де розташований СІЗО) у вкрай збудженому стані, відзначає видання.

Як повідомило джерело, караулу було наказано постійно стежити за депутатом - охоронці боялися, що Ландік може покінчити життя самогубством.

За словами джерела, протягом трьох днів, поки арештант знаходився в камері Харківського СІЗО, до нього ніхто не приїжджав, передачі ніхто не передавав.

При переведенні до Луганська Ландік відмовився від індивідуального етапування. У п'ятницю близько 21:00 його разом з ще 27 заарештованими доставили на Південний вокзал, звідки відправили до Луганська.

Водночас перший заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Олександр Крикушенко підтвердив "Інтерфакс-Україна", що Ландік відправлений з Харківського СІЗО до Луганська.

"Він пробув у нас в Харкові два дні, у звичайній камері, де крім нього було ще три людини. Ввечері його відправили до Луганська разом з іншими заарештованими", - розповів Крикушенко.

При цьому він спростував інформацію про те, що Ландіка привезли в Холодногірське СІЗО в Харкові у вельми збудженому стані і охорона повинна була пильно стежити за ним, побоюючись, що депутат спробує покінчити з собою.

Як повідомлялося, 4 липня вночі у ресторані "Баккара" в Луганську син народного депутата від ПР Володимира Ландіка, депутат Луганської міськради від ПР Роман Ландік побив Марію Коршунову.

7 липня прокуратура Луганської області порушила кримінальну справу стосовно Ландіка за частиною 3 статті 296 КК (хуліганство).

10 липня стало відомо, що працівники правоохоронних органів встановили місцезнаходження Ландіка. Він був затриманий в Краснодарі (Росія).

11 серпня Генпрокуратура РФ задовольнила запит Генпрокуратури України від 19 липня 2011 про видачу Україні Ландіка для притягнення до кримінальної відповідальності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування