В Польщі вже бачать успіх України на відстані витягнутої руки

Четвер, 29 вересня 2011, 19:10

Глава польського уряду Дональд Туск висловив сподівання на парафування договору про асоціацію України з Європейським Союзом до кінця поточного року.

Про це він сказав після зустрічі з президентом України Віктором Януковичем у Варшаві під час cаміту "Східногого партнерства" (СП), повідомляє УНІАН.

Туск назвав Україну "ключовою" державою СП, відзначивши, що українська влада в цьому році досягнула значного прогресу на шляху європейської інтеграції України.

"Сьогодні можемо сказати, що багато складних справ були вирішені раніше, ніж ми могли собі уявити ще півроку тому", - сказав польський прем’єр.

"Це результат зусиль української влади, європейських властей та головуючої зараз в Євросоюзі Польщі", - зазначив він.

Туск сказав, що останній раунд переговорів між Україною та Єврокомісією в питанні створення поглибленої зони вільної торгівлі "наповнює обґрунтованим оптимізмом", висловивши сподівання, що до кінця цього року сторони парафують договір про асоціацію.

"Здається, що цей великий успіх є на відстані витягнутої руки", - сказав глава польського уряду.

Водночас він зауважив, що євроінтеграція України залежатиме від дотримання українськими властями демократичних стандартів, відзначивши, що обговорював це питання під час зустрічі з Януковичем.

"Тішуся, що ці питання знайшли розуміння в президента", - сказав Туск.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News