Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин обіцяє подолати прірву між депутатами і народом

Вівторок, 6 вересня 2011, 11:40

Спікер Володимир Литвин вважає, що Україні бракує дієвого виборчого законодавства.

Про це він сказав на урочистому засіданні Верховної Ради у вівторок.

"Верховній Раді треба знизійти до органу, обраного народом. Україна потребує бодай мінімально ефективної партійної системи і прийнятного виборчого законодавства. У країні мають відбутися радикальні зміни, як цього вимагає життя, як це пропонує президент", - сказав Литвин.

Литвин також вважає за доцільне ухвалити нову редакцію закону про статус народних депутатів.

"Вважаю доцільним з усією гостротою поставити питання про необхідність затвердження нової редакції закону про статус народних депутатів. Треба рішуче, раз і назавжди, виключити всі надмірності, які сформували вже нездоланну прірву між народом і його представниками", - сказав він.

"Для переходу України в нову якість бачаться необхідними такі умови – усталена, стійка, демократична державна влада, прозора відповідальність влади перед громадянами, відповідальність громадян за свій вибір. Без цього будемо і далі продовжувати бігати мінними полями свободи", - додав спікер.

Литвин зазначив, що "Україна – це складна країна, вона вразлива для критики, і це треба визнати".

"Але це наша країна, а своєю країною, як своїми батьками, треба пишатися. У негативі людина не розкриється і дитина не народиться", - сказав він.

"Допоки є Верховна Рада, навіть така, як сьогодні, - розхристана і нелюба, - буде Україна, відбудеться Україна як суверенна, незалежна, демократична, соціальна, правова держава", - додав також спікер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування