Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

МЗС хвалиться "в цілому позитивною" оцінкою Венеціанської комісії

Субота, 15 жовтня 2011, 14:17

У суботу Венеціанська комісія ухвалила рекомендації щодо внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів".

Як повідомляє прес-служба МЗС, законопроект щодо внесення змін до закону про судоустрій розроблено та внесено Комісією зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права, створеною на доручення президента Віктора Януковича.

У своєму висновку Венеціанська комісія вітає та підтримує намір української влади вжити подальші кроки з метою покращення законодавства щодо статусу суддів та судової гілки влади та висловлює готовність надавати у цьому сприяння.

Було зазначено, що частина законопроекту стосовно юридичної відповідальності суддів прописана доволі детально, при цьому експерти Венеціанської комісії відмітили, що автори законопроекту врахували попередні рекомендації Венеціанської комісії.

Таким чином, в ході 88-ї пленарної сесії Венеціанської комісії було ухвалено висновки щодо чотирьох українських законопроектів, які безпосередньо стосуються виконання обов'язків та зобов’язань України перед Радою Європи.

"Той факт, що всі ці законопроекти отримали в цілому позитивну оцінку експертів Комісії свідчить про досягнення Україною суттєвого прогресу у процесі реформування національного законодавства та приведення його у відповідність до європейських норм та стандартів", - зазначає прес-служба.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування