ЯНУКОВИЧ ВІДМОВИВСЯ ВИПУСТИТИ ТИМОШЕНКО

Вівторок, 18 жовтня 2011, 00:36

Президент Віктор Янукович вважає неприйнятним звільнення Юлії Тимошенко з ув’язнення.

Про це він сказав у інтерв’ю західним журналістам в понеділок, про що повідомляє "Wall Street Journal".

"Який сигнал ми даємо суспільству? Що, щоб скоювати злочини, треба бути членом опозиції?", - запитав Янукович в ході розмови.

"Підвищуючи голос, Янукович закликав Захід поважати його країну, сказавши, що, складається враження, що "вони не хочуть слухати" його заяви, що він не втручається в роботу судів та правоохоронних органів", - пише "Wall Street Journal".

"У понеділок Янукович припустив, що було би неправильно звільнити Тимошенко у зв’язку з новими кримінальними звинуваченнями, висунутими проти неї минулого тижня", - також зазначає видання.

За словами західного дипломата, з яким поспілкувався журналіст "Wall Street Journal", відмова Януковича звільнити Тимошенко ставить під сумнів його візит до Брюсселя в четвер.

Янукович сказав, що він поїде, попри охолодження у стосунках.

"Я не збираюся просити про послугу. Ми - партнери. Якщо необхідно зустрітися, я готовий. Якщо ні, я полечу далі", - сказав він, очевидно, маючи на увазі наступний візит на Кубу та до Бразилії.

"Європейці поки не підтвердили зустрічі, але я їду у четвер у будь-якому випадку в тому напрямку", - цитує Януковича "The New York Times".

Як пише "Wall Street Journal", виходом із ситуації могла би стати декриміналізація статті, за якою засуджено Тимошенко.

"Але в понеділок пан Янукович, здається, відкинув цей підхід. "Ви чули від мене про якісь зобов'язання?", - сказав він, маючи на увазі переговори з західними чиновниками.

"Ці дискусії не можуть бути ні в якому разі зобов'язаннями", - цитує Януковича "The New York Times".

Президент також зазначив, що "неможливо дуже швидко змінити закони, які діяли в Україні понад 50 років", маючи на увазі Кримінальний кодекс та намір влади змінити його, декриміналізувавши деякі статті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування