За наказом Костусєва в Одесі позбавляють ефіру опозиційний канал?

Вівторок, 25 жовтня 2011, 17:12

Кабельний оператор відключив від мовлення одеський опозиційний канал "Круг".

Про це повідомляється на сайті каналу.

За інформацією телерадіокомпанії, кабельний оператор "Сана плюс" аргументував своє рішення тим, що Нацрада з телебачення і радіомовлення виключила ТРК "Круг" з програмної концепції заяви на переоформлення ліцензії провайдера.

"Редакція ТРК "Круг" звернулася до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення за поясненнями, однак у державному органі повідомили, що вперше про таке чують", - зазначили журналісти.

На "Крузі" припускають, що, подаючи заявку на отримання ліцензії, "Сана плюс" "по зловмисно свідомо не внесла канал до переліку передбачених новою ліцензією".

При цьому, як повідомляють журналісти, 18 жовтня "Круг" зник з кабельних мереж операторів "Чорне море" і "Бриз", що передають сигнал у центрі міста і на найбільшому житловому масиві Одеси селищі Котовського.

"Офіційна причина - відсутність сигналу в ефірі розподіляючої компанії "ЦТБ-Одеса". Інженери цієї компанії повідомили редакції, нібито у них згорів модулятор на розподільчому каналі ТРК "Круг", який вони намагаються лагодити. При цьому всі сигнали інших телеканалів надходять безперебійно", - зазначили на телеканалі.

Журналісти наголосили, що керівник "ЦТБ-Одеса" - Дмитро Зубов, є чоловіком депутата Одеської міськради Світлани Фабрикант, яка, в свою чергу, була заступником мера Одеси Олексія Костусєва.

Колектив телерадіокомпанії звернувся до президента Віктора Януковича, генпрокурора Віктора Пшонки, губернатора Одеської області Едуарда Матвійчука з проханням вжити заходів "щодо припинення кампанії зі згортання свободи слова, проведеної Одеським міським головою Олексієм Костусєвим".

Як повідомив "Українській правді" заступник гендиректора каналу Олесь Янчук, "о 16:00 під тиском громадськості і губернатора "Сана плюс" відновила мовлення каналу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...