Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко вдячна Росії за жорстку позицію

Субота, 29 жовтня 2011, 15:09

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вдячна російському керівництву за жорстку позицію щодо кримінальної справи проти неї.

Про це заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко в ефірі радіостанції "Ехо Москви", відповідаючи на питання, як екс-прем'єр оцінює реакцію Росії.

"Юлія Володимирівна, по-перше, вдячна всім, хто підтримав її в цю важку хвилину", - зазначив Власенко.

"Звичайно ж, вона вдячна, в тому числі, і керівництву РФ, і керівництву МЗС РФ, які висловили досить жорстку позицію, пов'язану з порушенням цієї справи, з його розглядом, а також з тією позицією, яка була заявлена ​​і керівництвом України, і правоохоронними органами України", - сказав він.

Адвокат також висловив думку, що міністр оборони Росії Анатолій Сердюков був використаний в ситуації з порушенням нової кримінальної справи проти Тимошенко за борги компанії ЄЕСУ.

"Російський міністр оборони в цій ситуації, насправді, просто був, скоріше за все, використаний", - сказав Власенко.

За словами адвоката, правоохоронні органи України трактували лист Сердюкова українському уряду як претензію міністерства оборони РФ до держави України за боргами корпорації ЄЕСУ.

"Наскільки я розумію, якщо цей лист буде відкликано, дезавуйовано або уточнено якимось чином з боку РФ, то в українських правоохоронців не буде можливостей втягувати російські структури в політичні розборки всередині України", - вважає він.

На питання, чи не планує захист екс-прем'єра звернутися до Сердюкова за роз'ясненням його позиції, адвокат сказав: "Ми зверталися в посольство РФ з цього приводу, ми не отримали на сьогоднішній день відповідь, на жаль. Я подумаю над вашою пропозицією".

Крім того, коментуючи чутки про наявність у Тимошенко російського громадянства, Власенко зазначив, що йому нічого про це не відомо.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...