"Юра Єнакіївський", Бойко і Васадзе очолили філологічний вуз

Понеділок, 3 жовтня 2011, 12:44

При Київському національному лінгвістичному університеті створено наглядову раду, до складу якого ввійшли, зокрема, народні депутати-регіонали Юрій Іванющенко, Таріел Васадзе, Катерина Самойлик (КПУ), міністр палива й енергетики Юрій Бойко.

Очолив Нацраду керівник апарату Верховної Ради Валентин Зайчук.

Відповідний наказ Міністерства освіти і науки озвучив на першому засіданні ради наприкінці минулого тижня ректор університету Роман Васько, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, основним завданням наглядової ради стане сприяння університетові в розвитку матеріально-технічної бази, нових інформаційних технологій, міжнародної діяльності "в умовах інтеграції України в європейський освітній простір".

Васько також сподівається, що новостворена рада посприяє підвищенню авторитету української лінгвістичної школи на міжнародній арені, і, як наслідок, поліпшенню іміджу України у світі.

Представник Іванющенко заявив про намір депутата заснувати 20 іменних стипендій кращим студентам вузу.

"Я б хотів залишити за собою сприяння в міжнародній діяльності. І я б хотів підтримати кращих студентів університету і заснувати 20 іменних стипендій, а також облаштувати в університеті відповідно до нових технологій комп'ютерну аудиторію", - передав слова Іванющенка його представник.

Розміри стипендії будуть ще уточнюватися, "для того, щоб вони мали реальне прикладне значення", додав він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування