Столицю Таїланду затопило водою

Неділя, 30 жовтня 2011, 12:05

Кількість загиблих в результаті повеней у Таїланді досягла 381 людини.

Про це повідомляє в неділю місцевий центр по запобіганню та подоланню наслідків катастроф.

Від повеней постраждали жителі 144 населених пунктів в 26 провінціях.

За повідомленням місцевих ЗМІ, в столиці Бангкоку затоплено 9 з 50 районів. За останні п'ять днів столицю покинуло близько 1 мільйона з 12 мільйонів жителів.

На даний момент велика частина центральних районів Бангкока не затоплена. Під водою опинилися північні і східні райони столиці, де спостерігається висока щільність населення.

За оцінками місцевих експертів, у столиці може зібратися від 4 до 15 мільярдів кубометрів води. Між тим, система каналів Бангкока розрахована на переробку близько 250 мільйонів кубометрів стічних вод на день.

Разом з тим, директор центру по боротьбі з повенями генерал Прача Пхомнок заявив, що рівень води в річці Чаупхрая в найближчі години підніметься, що може призвести до нових повеней.

У той же час, прем'єр-міністр Таїланду Йінглак Чинават закликала жителів королівства зберігати спокій. "Потрібно зберігати спокій. Ми вважаємо, що ситуація почне поліпшуватися, починаючи з понеділка", - сказала вона.

У результаті повеней постраждали близько 2,5 мільйонів чоловік, не менш ніж 700 тисяч звернулися за медичною допомогою після використання забрудненої води. Понад 150 тисяч людей були змушені сховатися від стихії у тимчасових притулках.

Повені в Таїланді вважаються найбільшими за останні 50 років.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News