Томенко: після Афону Янукович і Пшонка можуть змінити сценарій

П'ятниця, 7 жовтня 2011, 21:40

Президент Віктор Янукович і генпрокурор Віктор Пшонка можуть змінити сценарій у "газовій" справі Юлії Тимошенко після відвідин гори Афон.

Про це заявив віце-спікер Верховної Ради, член партії "Батьківщина" Микола Томенко в ефірі 5 каналу.

"Нас унікальна ситуація зараз довкола судового процесу над Тимошенко, поки ми тут сидимо, ведемо дискусію, десь хтось там готується, Кірєєв в нарадчій кімнаті сидить, а вперше в історії незалежної України, президент і генеральний прокурор одночасно знаходяться на території автономної чернечої держави, святої гори Афон", - додав він.

"Я знаю, що вони дійсно дуже переживають за християнство і православ'я, можливо, якось ці монахи, старці, вплинуть на те, щоб президент і генеральний прокурор до ідеї добра і справедливості повернулися", - зазначив Томенко.

"Може після цього візиту сценарій буде змінено", - додав віце-спікер.

"Вирок може бути не оприлюднений за умови іншого сценарію, коли, наприклад, президент піде більш радикальним революційним шляхом. Не через декриміналізацію, а може, через ослаблення вироку, передачі справи на дорозслідування, інші сценарії також можуть включитися", - вважає Томенко.

При цьому він уточнив, що "глави парламентської більшості кажуть, що готові голосувати (за декриміналізацію) хоч зараз, якщо нам зателефонують і скажуть, що президент узгодить".

Як відомо, Янукович в суботу залишиться із приватним візитом в Греції, і сходить на гору Афон.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування