Олімпіада-22 грузне у корупції. Австрійців завели взагалі без тендеру

Четвер, 10 листопада 2011, 11:13

ДП "Олімпійська надія – 2022" 2 листопада уклало угод з австрійською компанією "Klenkhart & Partner Consulting ZT Gesellschaft m.b.H" на розробку техніко-економічного обґрунтування проекту "Олімпійська надія – 2022".

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші". Вартість угоди склала 425 тис євро.

Компанія має розробити проект створення спортивно-туристичної інфраструктури.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника", що керівник ДП "Олімпійська надія – 2022" Павло Чурило обґрунтовує "економічною обставиною".

Під такою обставиною мається на увазі неможливість укладення угоди з австрійською фірмою як з переможцем відкритих торгів. "Кленкхар Партнер Консалтинг" раніше була оголошена переможцем тендеру на ці самі послуги, однак через скаргу одного з переможених учасників конкурсу до Антимонопольного комітету укласти угоду з австрійцями було неможливо.

Однак ті торги оскаржила французька компанія, яка подала найдешевшу пропозицію.

Тому ДП "Олімпійська надія-2022" днями відмінило оскаржені відкриті торги і терміново уклало угоду з обраною фірмою вже за неконкурентною процедурою закупівлі.

Як відомо, французька фірма "Albertvilloise detudes et de services techiques", яка з пропозицією 155 тис євро була відсторонена від тендеру, подала скаргу в Антимонопольний комітет України з проханням призупинити процедуру торгів, запідозривши організаторів у корупції.

ДП "Олімпійська надія-2022" в обґрунтуванні повідомило, що французька фірма, яка пропонувала за свої послуги 155 тис євро, була відсторонена від тендеру через те, що жоден з офіційних документів, поданих у пропозиції конкурсних торгів, не засвідчений спеціальним штампом "Apostille" (апостиль).

З тих учасників, що були допущені до тендеру, і було обрано найдешевшу пропозицію австрійської фірми у розмірі 425 тис євро.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування