Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин ще не вирішив, чи потрібні йому "Регіони"

Понеділок, 14 листопада 2011, 09:58

Народна партія вирішить, приєднуватися до Партії регіонів або ж іти на вибори самостійно лише після того, як буде прийнятий новий закон про вибори.

Про це в інтерв'ю "Українським новинам" розповів лідер партії, спікер парламенту Володимир Литвин.

"Ми остаточно ще не знаємо, яким буде закон, правила гри, прохідний бар'єр. Тому після прийняття закону і буде прийнято рішення. Те, що висуванці від нас будуть брати участь у виборах, - це однозначно", - зазначив Литвин, підкресливши, що НП "активно співпрацює з Партією регіонів і веде діалог про об'єднання зусиль".

Водночас Литвин підкреслив, що проектами законів про вибори передбачається участь партій, які мають фракції у Верховній Раді, у формуванні парламентських комісій.

"Народна партія таку можливість має, якщо, звичайно, відповідне положення збережеться в новому законі", - сказав він.

Литвин пояснив, що вже майже 60 партійців готові взяти участь у виборах на округах, але, ймовірно, відбудеться "відсіювання", "бо деякі партійці погодилися зайнятися "приміркою" на себе округів після моїх настійних рекомендацій".

"Ці вибори будуть жорстокою сутичкою, оскільки ставки надзвичайно високі. Якщо підрахувати всіх, хто заявив про свої наміри брати участь у виборах, навіть по округах, то, думаю, вже сьогодні на один округ припадає мінімум п'ять кандидатів", - зазначив Литвин.

Разом з тим "Дзеркало тижня" пише, що питання про злиття Партії регіонів та Народної партії практично вирішене: Литвину пообіцяли п’ять місць.

Втім, не виключено, що фракція "народників" збережеться аж до виборів, аби брати участь у виборній кампанії: таким чином влада отримає додаткові місця у виборчкомах, пише видання.

Але у такому випадку Народна партія йтиме на вибори вже без Володимира Литвина, Ігоря Шарова, Сергія Гриневецького та ще кількох знакових політиків, які балотуватимуться від Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: