БЮТ не буде "освячувати" закон про вибори без відповідей більшості

Четвер, 17 листопада 2011, 07:30

Фракція "БЮТ-Батьківщина" остаточно визначиться щодо голосування по закону про вибори у четвер на спільному з фракцією НУНС засіданні політрад, яке відбудеться о 12:00.

Про це повідомив перший заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем’якін за підсумками засідання ТСК з доопрацювання законопроекту, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За його словами, якщо до цього часу представники провладних фракцій не нададуть відповіді на ключові питання закону про вибори: система, участь блоків і прохідний бар'єр, - "опозиція не буде освячувати своєю присутністю цей законопроект".

У свою чергу член ТСК Сергій Подгорний повідомив, що Венеціанська комісія на чолі своїх рекомендацій щодо законопроекту про вибори поставила три головні питання, які мають бути ухвалені консенсусом, зокрема, питання системи, участі блоків та питання бар'єру.

"Ці питання були викладені у частині "політичні питання" наших вимог: 1 - змішана система 70% на 30%, при якій 300 народних депутатів обираються за пропорційною системою, а 150 - за мажоритарною; 2 - забезпечення участі виборчих блоків; 3 - зниження прохідного бар'єру на 1% від того, який є у проекті для партій і блоків", - сказав Подгорний.

"На жаль, на ці три фундаментальні питання відповіді ми на сьогодні не отримали", - заявив він.

Тому представники БЮТ просили в середу оголосити перерву у роботі комісії до 12-ої години 17 листопада – щоб на рівні кожної фракції погодити ці головні позиції.

"Однак представники провладної більшості у ТСК відмовляються як оголошувати перерву, так і надавати відповідь на головні питання, і тому фракція "БЮТ-Батьківщина" не буде освячувати той проект, який завтра (у четвер) буде вноситись у зал", - сказав опозиціонер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування