Європарламент вирішив, що робити з Україною

П'ятниця, 18 листопада 2011, 10:24

Європарламент рекомендує ЄС парафувати угоду про асоціацію з Україною до кінця 2011 року, але ставить умови для його підписання.

Про це йдеться в проекті резолюції за угодою, узгодженому комітетом іноземним справ ЄП, пише "Комерсант-Україна".

Так, європейські депутати рекомендують органам влади ЄС "зробити все необхідне для якнайшвидшого парафування угоди, бажано до кінця 2011 року, якщо це буде можливим, а також відповідно до вимог резолюції ЄП від 27 жовтня".

"Це - жест Європарламента, адресований не президенту Януковичу, а українському суспільству", - заявив депутат від Європейської народної партії Павло Залевський.

Водночас підписати угоду про асоціацію Європарламент рекомендує в першій половині 2012 року і передати його на ратифікацію до кінця року, але лише за умови, "якщо виконається вимога резолюції Європарламенту від 27 жовтня про дотримання верховенства права та інші положення".

Це фактично блокує подальші кроки щодо угоди до моменту радикального поліпшення стану демократії в Україні, зазначає видання.

"Без проведення реформ і поваги верховенства права Україна не отримає угоду про асоціацію з ЄС - таке сьогоднішнє рішення комітету у закордонних справах", - прокоментували це положення в прес-службі ЄНП.

За словами доповідача по резолюції, депутата Європарламенту Річарда Легутка, рішення "проблеми Тимошенко" є головним кроком, необхідним для зняття напруженості у взаєминах України і ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування