Кіпріотка-вчителька йоги зізналася, що фіктивно працює на будівничого Євро-2012

Четвер, 24 листопада 2011, 11:02

Кіпріотка Лана Замбе зізналася, що є лише фіктивним директором британської компанії "Євробалтлімітед", якій належить пакет акцій донецького підприємства Альтком.

Про це пише Kyivpost, посилаючись  на звіт проекту з розслідування організованої злочинності та корупції.

Жінка очолює студію йоги на Кіпрі, але за словами її чоловіка є лише "інструментом, номінальним директором, який фактично нічого не робить для компанії".

Згідно з інформацією, наданою британською некомерційною організацією, яка й від слідкувала, хто саме є очільником "Євробалт", Замба було призначено директором у грудні 2009 року.

Жінка одночасно очолює загалом 23 компанії Великобританії, за що отримує щомісяця $534 заробітної плати, розповів Kyiv Post її чоловік.

Вона насправді не має жодних зв'язків з цими компаніями

"Проте вона насправді не має жодних зв'язків з цими компаніями", - каже він.

Рік тому "Українська правда" провела розслідування, в ході якого з'ясувала, що мажоритарними акціонерами ТОВ "Шляхове будівництво "Альтком" є дві компанії-нерезиденти - Eurobalt Limited (56%) та Sorena Export Limited (43%).

Вони значаться в українському реєстрі як англійські фірми. Хоча насправді їх корні ведуть до Белізу, офшорної країни, що донедавна носила назву Британський Гондурас.

На момент створення Eurobalt Limited було випущено аж дві акції на суму 2 фунти стерлінгів, які належали белізському Trinitron Investments Limited.

Директорами компанії Eurobalt Limited записана кіпріотка на прізвище Лана Замба та компанія Trinitron Investments Limited.

Директором Sorena Export Limited також є белізька офшорка Trinitron Investments Limited.

Крім того, у липні директором компанії став кіпріот Іліас Георгіоу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News