Кілька тисяч людей хором вітали Тимошенко під СІЗО

Неділя, 27 листопада 2011, 13:41

Тисячі прихильників екс-прем'єра Юлії Тимошенко скандували під СІЗО "З днем народження, Юля!".

За оцінками журналістів, під СІЗО зібралося близько 5 тисяч чоловік, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

До учасників акції, яка проводиться під стінами Лук'янівського СІЗО, зі сцени звернулися перший заступник лідера "Батьківщини" Олександр Турчинов, лідер  "Фронту змін" Арсеній Яценюк, народні депутати В'ячеслав Кириленко та Олесь Доній, громадський діяч Левко Лук'яненко.

Також зі сцени виступила дочка екс-прем'єра Євгенія Карр. Він подякувала людям за те, що вони прийшли в цей день і принесли з собою квіти і серця.

Карр закликала людей всім разом привітати її мати з днем ​​народження, люди підхопили заклик і кілька хвилин скандували "З днем народження, Юля!".

Дочка Тимошенко приїхала під Лук'янівське СІЗО з великим букетом троянд. За її словами, в день народження Тимошенко дуже любить отримувати в подарунок саме квіти.

Фото Оксани Денисової
Вона зазначила, що оскільки Тимошенко перевели в іншу камеру, далеко від вулиці, вона може і не чути музику і виступи прихильників, але знає, що її підтримують.

Карр також повідомила, що Тимошенко все ще не встає з ліжка, стан її здоров'я не покращився.

Вона розповіла, що до матері вона постарається потрапити тільки в понеділок. У неділю, враховуючи вихідний день, в СІЗО нікого не пускають, тому екс-прем'єра вона має намір привітати разом з людьми під стінами ізолятора.

До дня народження екс-прем'єра люди приносять квіти та м'які іграшки, їх складають на сходинках біля входу в ізолятор.

Стіни і двері в СІЗО обклеюють паперовими сердечками, на яких пишуть привітання Тимошенко.

Фото Оксани Денисової
У той же час, за інформацією "Сегодня", зсередини ізолятор охороняє спецназ. Коли з чорного ходу ізолятора виїжджають машини, спецназ супроводжує кожне авто, щоб через відкриті ворота ніхто не прорвався всередину.

Тим часом під стінами СІЗО триває мітинг і вже почався концерт. Усім бажаючим безкоштовно дають гарячий чай.

Фото Оксани Денисової
Як повідомляє кореспондент "Української правди", учасники акції перекрили проїжджу частину вулиці Дегтярівської до лінії трамваю.

Водночас представники Київської міськорганізації партії "Батьківщина" заявили, що запланований на 13:00 в Гідропарку зліт повітряної кулі на честь дня народження Тимошенко відмінено компанією-власником у зв'язку з погодними умовами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування