Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол: Без змін в Україні угоду про асоціацію не підпишуть

Понеділок, 28 листопада 2011, 10:35

Посол Чехії в Україні Іван Почух вважає, що угода про асоціацію з Європою не набуде чинності навіть після парафування, якщо Україна не усуне існуючі проблеми.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Парафування можливе. Але що це дасть, якщо ви не перейдете до наступних стадій - підписання й ратифікації? Без цього угода не набуде чинності!" - заявив він.

"Мова не йде лише про парламент Чехії. Я очікую проблем у парламентах всіх країн-членів ЄС. На сьогодні в Європі є єдине бачення сформованої в Україні ситуації", - додав Почух. 

За його словами, Чехія очікує від українських партнерів "поваги низки фундаментальних цінностей і принципів".

"Один з них - повага до чесного й прозорого правосуддя. Безумовно, цей принцип не дотримується повною мірою в багатьох судових процесах. І мова йде не тільки про справу Юлії Тимошенко, але й про деякі справи щодо інших опозиційних політиків", - сказав він.

"І тому я вважаю, що величезний масив роботи й титанічні зусилля по створенню нового формату взаємин України і ЄС зараз поставлені під удар через недостатнє дотримання Україною базових принципів ЄС у цій сфері", - додав він.

Почух також повідомив, що прем'єр Микола Азаров відвідає Прагу 19 грудня.

"І ми, крім самого факту відновлення політичного діалогу, очікуємо від цього візиту вирішення деяких проблем, які дотепер залишаються в наших взаєминах, у тому числі повернення в Україну військових дипломатів", - сказав він.

Почух також пообіцяв, що в чеських консульствах покращиться відношення до українцем.

"Я знаю, що нам потрібно стати більш дружелюбними по відношенню до українців. Я хочу, щоб робота візового відділу була більш системною. І ми вже прийняли кілька внутрішніх документів, які дозволять нам поліпшити нинішню ситуацію", - сказав він. 

"Що стосується співробітництва з візовими центрами, то в нас немає таких планів на найближче майбутнє", - відзначив Почух.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування