Телеканалам доведеться відповісти за розваги в роковини Голодомору?

Понеділок, 28 листопада 2011, 11:46

Деякі українські телеканали не вшанували належним чином пам'ять жертв Голодоморів в Україні.

Про це пише "Телекритика" з посиланням на Молодіжний Націоналістичний Конгрес.

З цього приводу громадськість планує звернутися до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з "вимогою притягти до відповідальності керівництво телеканалів за невиконання указу президента та розпоряджень Нацради щодо вшанування жертв голодоморів".

За даними Конгресу, 26 листопада, "Новий канал"  демонстрував пригодницький фільм "Гаррі Поттер", СТБ - розважальне шоу "Х-Фактор. Революція", а по каналу ТРК "Україна" показували шоу "Хто хоче заміж за мого сина?".

Окрім національних, проігнорували звернення громадськості й регіональні канали. Так, луганчанина Дмитра Шведа, що передавав  вимоги громадськості про недопущення під час жалобного дня до ефіру розважальних програм, представники місцевого телеканалу “ІРТА" виставили на вулицю та некоректно відмовили у проханні .

Нагадаємо, на початку листопада до всіх українських телеканалів і радіо було передано звернення від Громадського комітету із вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років з проханням 26 листопада зняти з ефіру всі розважальні програми, шоу і фільми.

На підтримку цього звернення ВМГО "Молодіжний Націоналістичний Конгрес" зібрав понад 4000 підписів провідних українських мистецьких і громадських діячів та просто небайдужих українців.

Відтак Нацрада з питань телебачення та радіомовлення підтримала заклик громадськості до телерадіокомпаній відмовитись від розважального контенту на телебаченні та радіо в День пам'яті жертв Голодоморів 26 листопада.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...