Донецька влада підписала меморандум з чорнобильцями

Понеділок, 28 листопада 2011, 18:33

Донецька облдержадміністрація і облорганізація "Союз Чорнобиль України" підписали меморандум про взаємну співпрацю.

Відповідний документ був підписаний під час зустрічі губернатора Донецької області Андрія Шишацького та представників "Союзу Чорнобиль України", повідомляє прес-служби облдержадміністрації.

Обладміністрація зобов'язується забезпечувати реалізацію чинного законодавства у сфері соціального захисту чорнобильців і залучати до реалізації спрямованих на виконання цієї мети заходів представників "Союзу Чорнобиль України".

Крім цього, органи влади зобов'язуються "надавати допомогу у патріотичному вихованні молоді в традиціях старших поколінь, культурного та духовної спадщини".

"Союз Чорнобиль України" зобов'язується і далі надавати пропозиції щодо захисту прав та інтересів чорнобильців у місцеві органи виконавчої влади, а також забезпечувати своєчасний розгляд скарг, заяв та пропозицій, що надходять від чорнобильців.

Докуметом також запланована розробка конкретної програми взаємодії, яка потім буде винесена на розгляд депутатів обласної ради з метою отримання коштів для її фінансування.

Як відомо, чорнобильці в Донецьку голодують із 14 листопада, вимагаючи виплатити їм законні пенсії у повному обсязі та зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим.

23 листопада Донецький окружний адмінсуд заборонив акції протесту чорнобильців у зв’язку з загрозою теракту.

У четвер, 24 листопада, співробітники Державної виконавчої служби не змогли згорнути наметове містечко чорнобильців.

27 листопада ввечері в Донецьку під час ліквідації акції підрозділами МВС помер 70-річний шахтар-інвалід Геннадій Конопльов.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування