Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров думає, що чорнобильців використовують "професійні популісти і провокатори"

Середа, 30 листопада 2011, 09:51

Прем’єр Микола Азаров вважає, що руками чорнобильців з урядом борються "професійні популісти і провокатори".

Про це він сказав на засіданні уряду у середу.

Азаров зазначив, що в питанні пенсій для чорнобильців уряд повинен "виходити з реальних розрахунків, оперувати реальними ресурсами".

"Нам дісталася нелегка спадщина і непрості часи. Ми бачимо, що робиться в Європі, світі. Я нікого не лякаю, але треба все зважувати і створювати власний запас міцності", - сказав він.

"На жаль, останні події демонструють, що нам опонують професійні популісти, навіть провокатори, які людське горе використовують як таран для боротьби за власну політичну вигоду. Це не тільки не гідно, але й небезпечно", - додав Азаров.

Говорячи про загибель чорнобильця у Донецьку, прем’єр назвав це "надзвичайно трагічною подією".

"Померла літня людина, яка вийшла протестувати. Причому померла тоді, коли компроміс було знайдено, але його не донесли до людини. Це жахлива несправедливість. Протести закінчаться, а людину не повернеш. Тому всім треба задуматись", - сказав він.

Азаров наголосив, що протягом останніх тижнів уряд здійснює "системний пошук справедливого рішення проблеми пенсій ліквідаторів Чорнобильської катастрофи".

"Ми займалися цим так, як належить уряду – не на площі, не під парканом, а консультувалися з громадськими організаціями, експертами, розраховували бюджет і можливості…", - сказав він.

Азаров також розповів про проект постанови, який уряд узгодив з чорнобильцями.

За його словами, згідно з ним, з 1 січня 2012 року чорнобильцям буде здійснено перерахунок пенсій.

"З 1 січня 2012 року розмір середньої пенсійної виплати чорнобильцям збільшиться з 1815 у 2011 році до 4129 гривень у 2012 році", - сказав Азаров.

Крім того, за його словами, для дітей-інвалідів з числа потерпілих від чорнобильської катастрофи середня пенсійна виплата збільшиться вдвічі, для інвалідів 1-ї групи з числа потерпілих від чорнобильської катастрофи розмір пенсійні виплати будуть збільшені з 767 до 1553 гривень.

"Працездатні особи, які втратили годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, у середньому замість 1787 гривень будуть отримувати 3750 гривень у 2012 році", - додав Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...