Мельниченко намагався зустрітися з Януковичем - і потрапив у поліцію

Четвер, 1 грудня 2011, 09:44

Ізраїльська поліція 30 листопада затримала екс-майора Управління Держохорони Миколу Мельниченка на вимогу українських спецслужб, але невдовзі відпустила його.

Про це УНІАН повідомив сам Мельниченко.

За словами екс-майора, його затримали у середу о 16:37 на підставі оголошення його у розшук через Інтерпол на вимогу СБУ.

Мельниченко повідомив, що українські спецслужби надали ізраїльським інформацію про те, що він може скоїти замах на президента України Віктора Януковича, який перебуває в Ізраїлі з державним візитом, у разі зустрічі з ним.

Як пояснив Мельниченко, він хотів передати Януковичу "важливі документи, які б допомогли суттєво знизити рівень корупції в Україні, повернути державі десятки мільярдів украдених коштів, а також викрити "перевертнів" у спецслужбах" – і заздалегідь повідомив про це близьке оточення Януковича.

"Я забронював номер у готелі "Девід цитадель", де зупинився Янукович, а також повідомив чергового готелю про час свого прибуття. Коли я приїхав і вийшов з автомобіля, мене вже чекали", - сказав екс-майор.

"Мене оточила група з 15 осіб, один з яких представився поліцейським і сказав російською мовою, що його звати Діма. Він повідомив, що на запит української сторони для з’ясування всіх обставин мене доставляють у відділок єрусалимської поліції (вулиця Яффа, 30) на три години або в разі потреби – на 48 годин", - додав він.

За словами Мельниченка, "у відділку слідчий Арія Малька сказав, що його дії обумовлені запитом українських спецслужб".

"Поліцейські поцікавилися, чи маю я зброю, – я запропонував, аби вони самі перевірили. Вони так і зробили, нічого, звісно, не знайшовши", - сказав він.

"Слідчий запитав, чи вчиняв я якісь злочини в Україні. Я йому пояснив, що проти мене було сфабриковано кримінальну справу в Україні. При цьому я помітив у нього на столі запит з вимогою української сторони щодо мого арешту та екстрадиції в Україну", - повідомив Мельниченко.

Екс-майор додав, що після кількох годин перебування у відділку поліцейський вибачився і повідомив, що поліція Ізраїлю претензій до нього не має.

За словами Мельниченка, у поліції також визнали, що Україна їх "підставила".

Як відомо, проти Мельниченка порушено кримінальну справу за розголошення державної таємниці, перевищення службових повноважень і використання підроблених документів.

23 вересня цього року Мельниченка оголосили в розшук, з 14 жовтня він перебуває в міжнародному розшуку.

Шевченківський районний суд Києва 18 жовтня постановив арештувати Мельниченка у зв`язку з ухиленням від слідства.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування