Тимошенко Януковичу живою не потрібна - Власенко

Понеділок, 12 грудня 2011, 08:08

Юлія Тимошенко боїться за своє життя, вважаючи, що влада Віктора Януковича робить усе, щоб вона померла від хвороб.

Про це заявив її захисник Сергій Власенко в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Юлія Володимирівна боїться за своє життя. Вона чудово розуміє: Віктору Януковичу живою вона не потрібна. Ні на волі, ні у в’язниці", - сказав він.

"Відповідно, є висока доля ймовірності, і я в цьому переконаний, що влада робить усе не для того, щоб убити її, а для того, щоб вона померла сама", - заявив Власенко.

За словами адвоката, "зараз у СІЗО не намагаються її (Тимошенко) вилікувати, а роблять так, щоб не боліло".

"Ми не виключаємо, що в її відношенні можуть бути застосовані дії, у результаті яких вона помре. Поки все виглядає таким чином, що в якийсь момент вийде президент Янукович з осяяним радістю обличчям і скаже: "Я дуже шкодую, але вона померла", - заявив Власенко. 

Він зазначив, що в Тимошенко "діагностовано проблеми зі спиною".

"Розголошувати діагноз я не уповноважений. Можу лише сказати, що ця хвороба супроводжується постійним больовим синдромом. Знаєте, після арешту Тимошенко в мене були неврологічні проблеми зі спиною, тому я приблизно розумію, що таке больовий шок і як із цим жити два тижні. Вона в такому стані перебуває більше місяця", - наголосив адвокат.

Власенко нагадав, що "з 5 по 23 листопада вона фактично не вставала".

"Її один раз майже на руках перенесли на зустріч зі мною, як із її захисником, і після цього випадку всі інші зустрічі проходили в неї в камері", - зазначив він. 

"23 листопада було проведено знамените "ранкове обстеження" Тимошенко, коли о 5 годині ранку її вивезли в невідому їй лікарню. З того дня вона продовжує лежати в ліжку, не встаючи", - нагадав адвокат.

"Я не бачу прогресу в стані її здоров'я. Регрес – факт підтверджений. Із кожним днем їй стає гірше, і, підкреслю, вона не отримує жодного лікування, крім знеболювальних препаратів", - заявив Власенко.

За його словами, у Тимошенко "знову почали з’являтися підшкірні крововиливи, природу яких ніхто, включаючи лікарів медсанчастини СІЗО, не може зрозуміти".

"Лікарі Державної пенітенціарної служби вважають, що це, можливо, побічна реакція на знеболювальне, тому скоротили його використання – за останній тиждень їй давали знеболювальне лише двічі", - сказав Власенко.

Захисник також пообіцяв передати виданню копії меддовідок, виданих Пенітенціарною службою. "У них чітко зазначено, що, по-перше, Тимошенко прописаний винятково постільний режим, а по-друге – що стан її здоров'я від обстеження до обстеження погіршується", - уточнив Власенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...