Турчинов зізнався, що не говорив з Тимошенко у день голосування за закон про вибори

Середа, 14 грудня 2011, 14:49

Заступник лідера "Батьківщини" Олександр Турчинов заявляє, що розколу між партією та Юлією Тимошенко не існує.

Про це він сказав журналістам у середу, коментуючи інформацію про те, що Тимошенко вважає помилкою голосування фракції БЮТ за закон про вибори.

"Це вже не перша провокація. Коли пана Фюле привезли до СІЗО, то, на жаль, приватної розмови не відбулося. Були присутні прокурори, керівництво СІЗО, повну камеру набили людей для того, щоб вона йому, не дай Боже, нічого зайвого не сказала", - сказав Турчинов.

При цьому він кілька разів не відповів на запитання, чи існує записка від Тимошенко на його ім’я з настановою не голосувати за закон про вибори.

"Про існування листа може сказати або Юля, або я, якщо це було на моє ім’я. Я можу сказати, що всі команди нашого лідера ми виконуємо обов’язково. Інша справа, що Юлія достатньо серйозно хворіє, і у нас ускладнена комунікація", - зазначив Турчинов.

На запитання, чи була комунікація між фракцією і Тимошенко у день голосування за закон про вибори, Турчинов відповів:

"Нам не вдалося в той день оперативно скомунікувати".

На запитання, чому ж тоді фракція проголосувала за цей закон, він зазначив:

"Я вам уп’яте кажу, що у нас немає ніяких розбіжностей з Юлею Володимирівною, ми булі і є однією командою. Вона є нашим лідером, якого ми любимо і який в складних умовах продовжує керувати партією".

"Про всі позиції я інформую лідера, отримую її настанови і в рамках цих задач ми працюємо", - додав Турчинов.

Він також звинуватив тих, хто поширює таку інформацію, у намірах скомпрометувати партію та її лідера.

"Але розколу не було, нема і не буде. І на це нехай ні Банкова, ні її сателіти, ні її найманці не сподіваються", - сказав Турчинов.

Як відомо, про існування листа Тимошенко до партії, який містив її настанову "Батьківщині" не голосувати за закон про вибори, писало "Дзеркало тижня".

Пізніше глава Представництва ЄC в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявив, що під час зустрічі з єврокомісаром Штефаном Фюле Тимошенко також заявила, що голосування за закон про вибори було помилкою опозиції.

Закон про вибори народних депутатів, ухвалений парламентом 17 листопада, встановив змішану систему виборів 50% на 50%, підвищив прохідний бар’єр з 3% до 5% та заборонив участь блоків партій у виборах.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування