Угоду про асоціацію на саміті, швидше за все, не парафують - МЗС

Середа, 14 грудня 2011, 15:08

Парафування угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, імовірно, не відбудеться на саміті 19 грудня.

Про це повідомив прес-секретар МЗС Олег Волошин, коментуючи заяву посла України при ЄС Костянтина Єлісєєва про те, що Євросоюз документ не підпише через позицію кількох країн, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

"Це повідомлення дещо плутане. Насправді сторони не ставили питання про підписання якихось документів 19 грудня на саміті Україна-ЄС. Крім того, угода про зону вільної торгівлі - складова угоди про асоціацію між Києвом і Брюсселем", - зазначив Волошин.

Він підкреслив, що угода про зону вільної торгівлі не може розглядатися окремо від угоди про асоціацію.

"Слова Єлісєєва, очевидно, подали неправильно, тому що він не міг сказати так, як написали журналісти", - підкреслив Волошин.

За його словами, Міністерство закордонних справ продовжує роботу над угодою про асоціацію між Україною та ЄС і займається підготовкою саміту 19 грудня.

"Можливо, що парафування угоди про асоціацію не відбудеться в рамках саміту. Але, тим не менш, буде заявлено про зближення сторін і про завершення переговорів про асоціацію", - сказав Волошин.

При цьому він пояснив, що парафування угоди - це визнання ідентичності тексту угоди тому, про що було домовлено.

"Це чисто технічний етап, який жодним чином не вводить в дію сам документ. Нічого не зміниться від того, парафовано текст чи ні", - додав Волошин.

"Так, імовірно, що парафування не буде, але це не Армагедон. Для нас принципово саме завершення переговорів. Саміт важливий сам по собі", - підкреслили в МЗС.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування