Ніколаєнко очолив "об'єднаних лівих"

Субота, 17 грудня 2011, 15:14

Лівоцентристські партії "Справедливість", "Народна влада", "Відродження села", Українська селянська демократична партія та "Всеукраїнський патріотичний союз" об'єдналися в партію "Об'єднані ліві і селяни".

Про це повідомляє "Gazeta.ua".

Новостворену партію очолив лідер "Справедливості" Станіслав Ніколаєнко.

За новообраного голову партії делегати з'їзду проголосували одноголосно. Особисто він утримався.

"Якщо не хочете, то можемо переголосувати", - пожартував колишній очільник партії "Народна влада" Йосип Вінський.

Водночас делегати з'їзду одноголосно обрали заступників лідера новоствореної партії. Ними стали Йосип Вінський ("Народна влада"), Дмитро Андрієвський (Українська селянська демократична партія), Сергій Ганза ("Всеукраїнський патріотичний союзу"), Дмитро Воронін ("Відродження села").

Голова партії висловив сподівання до 25 березня завершити всі організаційні моменти: провести обласні, районні та сільські об'єднавчі конференції та видати нові партійні квитки. А до 1 червня написати політраді нову програму партії.

Як відомо, попервах передбачалося об'єднання 11 лівих політичних партій на базі Соціалістичної партії України (СПУ). Втім, у четвер прес-служба партії оголосила про проведення в неділю, 18 грудня, об'єднавчого, XVII з'їзду. На з'їзді мало вирішитися питання злиття партій соціалістів, селян, дітей війни на базі Соціалістичної партії.

Разом з тим ще у вівторок партія "Справедливість" поширила заяву про укладення п'ятьма лівоцентристськими партіями політичної угоди про об'єднання на базі "Справедливості".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування