Тимошенко: "Батьківщина" мене не зрадила. Але закон про вибори - ганебний

Вівторок, 20 грудня 2011, 12:16

Юлія Тимошенко заявляє про відсутність розколу між нею та її партією, зокрема, у питанні голосування за закон про вибори народних депутатів.

Про це вона написала у відкритому листі, поширеному прес-службою "Батьківщини".

Тимошенко назвала "цинічною провокацією", ініційованою оточенням Віктора Януковича, інформацію про те, що "партія "Батьківщина" зрадила лідера, почала працювати на кон’юнктурні інтереси окремих керівників партії".

Вона також спростувала повідомлення про те, що її заяви, листи та повідомлення "приховуються або ігноруються".

"Я і партія "Батьківщина" — єдине ціле, з усіма нашими помилками, перемогами, розчаруваннями та успіхами", - написала Тимошенко.

Торкаючись закону про вибори народних депутатів, вона висловила переконання, що "єдиний оптимальний варіант виборчої системи для України — це пропорційна, за відкритими партійними списками, з прохідним бар’єром 2%".

"Виборчий закон, який підписаний, а перед тим розроблений Януковичем для проведення виборів до Верховної Ради України в 2012 році — ганебний, принизливий для Європейської України. Але наша політична команда все-таки вирішила мінімізувати можливості для фальсифікацій, наскільки можливо покращити цей непотріб. Це категорично не консенсус з партією влади. Це спроба мінімізації очевидно негативних наслідків", - написала Тимошенко.

Вона визнала, що технічно не мала змоги вчасно проконсультуватися на цю тему з фракцією, але запевнила, що розуміє їх позицію, "бо на виборах до Верховної Ради України в 2012 році нам треба прибирати від влади цю спільну загальнонаціональну біду, і мінімізація фальсифікацій, якої добилася опозиція, може мати вирішальне значення".

"Так, моя команда через це голосування, понесла певну втрату репутації, але ж не все треба робити заради рейтингів. Вони думали в цю хвилину не про рейтинги, а про запобігання біді на виборах, думали про майбутнє життя кожного українця", - зазначила Тимошенко.

Вона додала, що "всім зрозуміло, що закон про вибори до Верховної Ради був би прийнятий за змішаною системою і з таким несправедливим прохідним бар’єром і без опозиції, але в значно ганебнішому вигляді, зі значно більшими, вірніше абсолютними, можливостями для фальсифікацій".

"А вбивати надію всієї нації на визволення в 2012 році від окупації не маємо морального права", - написала Тимошенко.

Як відомо, раніше у ЗМІ з’являлася інформація про те, що фракція "Батьківщина" проігнорувала лист Тимошенко, в якому вона просила не голосувати за закон про вибори.

Також глава Представництва ЄC в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявив, що під час зустрічі з єврокомісаром Штефаном Фюле Тимошенко також заявила, що голосування за закон про вибори було помилкою опозиції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування